INSIDE A HINTERLAND HIDEAWAY

 WHEN builder Geof Worthing, the man behind the Milk Shed Collective, agreed to renovate a car port for some friends at their home in Queensland’s lush Currumbin Valley, little did he know it would turn into one of his most-loved renovation projects to date.

After collaborating and brainstorming ideas with owners Anthony and Trudi Karos, the minor project evolved into a full-scale renovation in a bid to create a design-led but warm family home for the couple and their three young daughters.

Geof cleverly incorporated elements of the nostalgic retro style of Mid Century Modern with industrial design as well as his own creative touches.

One of the most striking rooms is undoubtedly the luxe, moody kitchen, which incorporates simple, dark cabinetry and polished concrete with reclaimed solid Blackbutt timber paneling to add warmth.

Concrete Nation created the bespoke kitchen benchtops and splash back, which perfectly works back with the timber paneling, which extends down the hallway. 

Our team also created a vanity top and basin for a chic powder room behind the kitchen and dining areas.

“Initially, the kitchen was a little generic and that’s not us,” Geoff tells Concrete Nation. “We think a little bit differently; that’s what we are known for. We wrapped the timber wall from the carport through the hallway and wrapped it around the kitchen so it became the spine of the property.”

Take a look below for more on this hinterland haven.

ConcreteNationSplashback.jpeg
ConcreteNationbasin.jpeg
ConcreteNationkitchen.jpeg